Sinds wij in La Douce France wonen kijken wij NL tv via Canal Digitaal. Via de schotel, en speciale kastjes. Op zich was dat altijd een goede optie, ook omdat we in de gites NL tv’s hadden staan.

Hadden?? Nou ja, ze staan er nu ook nog, maar we gaan ze eruit halen. Want… behalve een enkeling in het voor- of naseizoen kijkt er niemand meer ‘op de ouderwetse manier’ naar de tv. Iedereen heeft zijn eigen mobiel en/of tablet en/of compu bij zich en kijken via hun NL abonnement naar wat ze op dat moment willen zien. En is er de Tour de France of een ander sportevenement dan wil graag iedereen bij elkaar zitten in de hangar bij het grote scherm. Gezellig onder het genot van een drankje en een hapje…

Tja… en wijzelf kijken eigenlijk alleen maar in het najaar en voorjaar naar de tv, als er geen gasten zijn zeg maar. Maar daar betalen we nu wel inmiddels bijna 40 Euri per maand voor…… wat het hele jaar gewoon doorloopt, want je kunt niet zeggen ‘deze maand wel die extra kaarten en die maand niet, ofzo’. Erg star…. en dus zijn we aan het kijken wat er mogelijk is om via een app via internet te kijken, en daar blijken legio mogelijkheden voor te zijn. Ook via Canal Digitaal, waar wij al bijna 14 jaar goede klant zijn.

Alleen….. zij willen wel upgraden, maar down dus niet. We zouden een redelijk simpel abonnement willen, waarop dan meerdere apparaten kunnen inloggen. En dan ook een stukkie goedkoper, maar voor rond een 10-tje per maand. Wat ze dus niet direct willen. We moeten minimaal een halfjaar wachten en dan kunnen we dat abonnement aanvragen. Alle gekheid op een stokkie dus….. ziet er uit dat ze dan een vaste klant helemaal kwijt zijn…

We zijn nu aan het onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Want buiten Canal Digitaal zijn er inmiddels ook NPOstart (+), NL Ziet en vast nog wel anderen. PP had zijn verhaaltje op FaceBook gezet om te kijken of mensen nog handige tips hadden, maar ik dacht ‘wellicht hebben onze bloglezers nog wel tips’. Vandaar hieronder even zijn verhaaltje van FaceBook.

Mochten jullie nog suggesties hebben, graag! Kan via comments onder dit stukje, maar mag ook op onze mail. Alvast dank!!

TV Kijken in het buitenland.

We hebben besloten om ons ouderwets tv abonnement met schotel om te zetten naar een [modern] internet abonnement. Het huidige abonnement bij Canal Digitaal vinden wij duur [€24,95 + 2 * € 6,50 voor twee extra tv’s]en door alle updates van de modems werken ze heel traag. Vandaar besloten om het abonnement om te zetten naar een VOL abonnement, tv en radio via internet en op de tv via Chromecast. Onze provider Canal Digitaal gebeld en uiteindelijk iemand gesproken die ons abonnement zou wijzigen. We zouden een bevestiging krijgen van Canal Digitaal. Na ruim een week nog steeds geen bevestiging, maar weer gebeld en daar te horen gekregen dat dat niet mogelijk was. Als u een half jaar geen abonnement heeft kunt u pas een internet abonnement afsluiten kreeg ik te horen. Ze zouden het bevestigen.

Na een week nog steeds geen bevestiging en maar weer gebeld, het verhaal uitgelegd en de medewerker vond het ook een heel vreemd verhaal. Je moet toch je abonnement van een ouderwets schotel abonnement kunnen wijzigingen in een internet abonnement. Wat ook raar was dat er in het systeem stond dat we per 7 november geen schotel abonnement meer zouden hebben, en dat we een VOL abonnement zouden kunnen aanvragen. We snapten het alle twee niet, mijn vraag was een verandering van het schotel abonnement naar een VOL internet abonnement. Ze zou er achteraan gaan en terug bellen.

Natuurlijk weer niet terug gebeld door Canal Digitaal, en zelf maar weer gebeld. Daar vertelde de medewerker dat Canal Digitaal een schotel abonnement niet wil veranderen in een internet abonnement. Je moet een half jaar geen abonnement hebben om officieel een internet abonnement aan te vragen. Vandaar op zoek naar een alternatief om tv in het buitenland te kijken, zoals bijvoorbeeld “NL ziet” of “NPO Start Plus”. Als vervend “192 TV” kijker is het alleen jammer dat deze niet in dergelijke abonnementen zit, je kunt het wel apart bij Lex kopen, maar dat is verhoudingsgewijs duur, helaas.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie tv kijken in het buitenland en wat jullie ervaring is.

Veel groeten uit de Franse Pyreneeën.

N.B. En anders wordt het toch uit het raam kijken, ook heel vervelend 🤔

#canaldigitaal #nlziet #npostartplus #192tv