Heerlijk, manlief ook weer thuis. Uhhh… was ie weg dan?? Jazeker, even Nederland met een bezoekje vereren….. Gisterenmiddag kwam ie weer op Blagnac aan, alwaar ik hem weer op kon pikken. Gelukkig zonder last te hebben gehad van de boerenprotesten….

En wat echt suuuuuuper was, was dat gisteren nèt de 1e dag was dat de theatergroep Les irréels in het centrum van Blagnac op de Kerstmarkt aanwezig zouden zijn met hun 15 sprookjes.

6 Jaar geleden (ik moest het even terugzoeken op ons blog) hadden we hen ook gezien, toen waren ze bij de Mairie van Toulouse bij Place Capitole te zien en sindsdien volgden we ze. Ze toeren over de hele wereld, maar nooit meer zo dichtbij. En nu zelfs prima te combineren met de terugreis vanaf het vliegveld.

Het was weer echt genieten!!! Heeeeeel knap wat ze doen, en prachtig qua decor etc.

PP had nog serieus sjans 😉

Ze staan er nog tot en met 1 december, voor degenen die mijn facebook niet volgen, de tijden:

– Jeudi 28 novembre : 18H30 – 20H30
– Vendredi 29 novembre : 18H30 – 20H30
– Samedi 30 novembre : 15H30 – 17H30 / 19H – 21H
– Dimanche 1er décembre : 14H30 – 16H30 / 17H30 – 19H30

Mocht je in de gelegenheid zijn, echt de moeite waard!

Sowiewo een gezellige Kerstmarkt in Blagnac. Sfeervol… en goed georganiseerd, prima parkeergelegenheid, dus gewoon gaan….

En èindelijk kan ik dan wat fotootjes plaatsen van de haakprojektjes van de laatste maanden, want het moesten natuurlijk verrassingen blijven….

Niet stilgezeten dus. En er zijn er nog een paar die nog even niet geshowed kunnen worden… Maar volgt t.z.t.

De piemels, net als het vrouwtje, weer heel blij dus! Helaas weer geen weer om over naar huis te schrijven…. maar op de markt goed en droog.

De afgelopen week kende overigens best goede dagen. Waar we dan ook heftig van genoten… heerlijk in het zonnetje…

Wat wel grappig is, is dat we al zeker 10 jaar geleden (zou zelfs al 12 kunnen zijn) van de Blokjes een klein palmpje kregen. Degene die bij onze voordeur staat en inmiddels is uitgegroeid tot een behoorlijke palm. In de afgelopen jaren kwamen daar steeds weer behoorlijke trossen met zaadjes uit/aan. Maar nooit zagen we dit verschijnen:

Blijkbaar doet heel veel droogte, warmte en zon in de zomer en heel veel plensregen in de herfst het goed voor stekjes van palmen…. Hopelijk niet al te veel vorst in komende winter, anders vriezen ze weer dood. Voorlopig koesteren we ze…

En met het weer van de afgelopen week weer prachtige herfstige uitzichten en zonsondergangen…..

En tussendoor nog weer even wat rommel opgeruimd, er blijft zo lekker weinig ‘zut’ over…

Overigens moest PP nog wel even aan de bak voor ie naar NL afreisde… alle laatste appels moesten nog even worden verwerkt tot de inmiddels beroemde PP appelstroop.

En ook die viel in NL goed in de smaak!!

En na al die verwennerij in NL hier weer de draad oppakken, tussen de buien door nu snel even naar Bajou en weer terug gelopen. Voordat straks de Kerst er weer aan komt, even zorgen dat we weer een beetje conditie hebben…

Hopelijk blijft er wel steeds even een zonnetje komen. Zou lekker zijn als we er nog even tussenuit kunnen, al is het maar 2 daagjes ofzo… Al is het alleen maar om PP wat rust te gunnen…. van de radio dan hè? Want inmiddels is Sky radio al begonnen met het uitzenden van Kerstliedjes. En als ik iets leuk vind… Uiteraard wel met weer een nieuw haakwerkje… oh nee, PP is weer terug: punnikwerkje dus …. zucht….