Jaja, er gebeurde deze week gelukkig nog wel wat….. iets heeeeeeel belangrijks: we werden weer officieel geteld!!!! Geteld??? Huh??? Yep. Recensement noemen ze dat hier met een mooi woord. Volkstelling. Een al errug lang geleden ingesteld fenomeen. En kom in Frankrijk maar eens van oude gewoontes af…. daar moeten minimaal wat hesjes aan te pas komen…..


In NL al sinds 1991 wettelijk afgeschaft, maar hier dus nog de normaalste zaak van de wereld. Ach, ‘s lands wijs ‘s lands eer zullen we maar zeggen. Alhoewel er behoorlijk veel aan schort. Want wie controleert er werkelijk hoeveel mensen er in een huis wonen? Een hardstikke lek systeem. Maar wel weer goed voor het plaatselijke suffertje. Want zo hadden ze weer een stukkie om de boel te vullen. Want er wordt met foto en volledige naam aangegeven wie er gaat komen voor die telling. En ook wanneer. Bij ons bleek dat een meneer, en die meneer durfde zelf het hek niet open te doen. Zo bleek toen hij op de avond dat hij er was een kaartje in de bus had gedaan. Terwijl wij er wel waren.


Dus le pauvre moest nogmaals terugkomen, maar nu hadden we het hek open gedaan. En toen gaf ie ook aan dat ie het hek niet open had durven doen. O.k.

Goed en wel binnen, was de vraag: wilt u het formulier hier met mij invullen of per internet. Nou, per internet was wel handig. Hij vulde vervolgens 3 codes in om in te loggen op internet, en tata…. kon weer weg. 2 minuten binnen geweest. En ik vervolgens nog 15 min. bezig de boel op internet in te vullen. Ook zo lek als een mandje overigens. Want wij zijn maar met 2 (nou ja, en 2 piemels, maar daar zag ik niet zo snel een regeltje over staan dat je ze aan kon geven smiley) maar je zal toch illegaal onderhuurders hebben zitten ofzo… of nog andere activiteiten…. niemand die het controleert. Maar ja, we hebben weer aan onze plicht voldaan. Jahaaaaa, want niet vergeten: het is ‘obligatoire’ volgens de wet… geen idee of er straf op staat als je het niet doet, maar bovendien: uw civile plicht, belangrijk voor iedereen. En eigenlijk alleen voor de statistieken, zei deze meneer BIGOT. Nou, dat laatste denk ik niet. Want reken maar dat de info die eruit voort komt goed van pas komt bij het verhogen van belastingen, etc. etc. Of mag ik dat niet zeggen???

En …. zou dat allemaal eigenlijk nog wel mogen met de huidige privacywetgeving???

Nou ja, weer een klusje geklaard. En verder waren we weer/nog bezig met onze internet sites, iets dat niet voor niets bleek: gelukkig worden we goed gevonden. Blijkens de interesse die er weer is in onze gites en chambres.

Ook weer superleuk dat er gasten wederom terugkomen. Altijd een leuk weerzien!! En geef ze eens ongelijk: ook afgelopen week weer prachtuitzichten!!! De sneeuwgrens trekt overigens lekker op… wat ook weer aparte plaatjes oplevert…

En natuurlijk even de benen gestrekt vanochtend. Tot onze verbazing kwamen we onze dakmeneer halverwege onze bijna 6 km tegen. Hij was naar ons op weg om dakpannen te brengen.

???? Oh ja, dat was ik vergeten te melden: heel handig bij op het dak werken in de regen is dat dakpannen dan iets (lees: behoorlijk) veel kwetsbaarderderderder zijn en dus sneller breken als je er over heen loopt. En omdat hij en zijn companen vorige week zaterdag nog de boel recht moesten leggen, hadden ze er behoorlijk wat extra gebroken. ‘Geen probleem, die kom ik a.k. week even brengen’. En dat kwam ie dus. Pluspuntje. En op tijd!!! (Zou het feit dat de rekening nog niet is voldaan daar mee te maken hebben???).


Hij zou de pannen op het houthok leggen. Daar waren de reservepannen namelijk vanaf gehaald.

Bij terugkomst van wandelen natuurlijk even kijken…. treffen we dit aan…


Hele, hele, hele diepe zucht!!!


Bijna goed zou je zeggen. Maar bij lange na niet vingt-sur-vingt, zoals ze hier zeggen… Goede pan, juist fabrikaat maar …. totaal niet de juiste kleur. En PP had nog wel de informatie op papier voor hem achtergelaten…..

Nogmaals een heeeeeeeele diepe zucht en uiteraard bellen.

‘Uhhhh… niet de goede kleur?? Die is er niet meer die kleur!’ ‘Uhhhhh… jawel meneertje koekepeertje, die moeten alleen besteld worden, daarom hadden we ook de documentatie gegeven voor de naam van de kleur etc.’ ‘Nou, dan ga ik die bestellen. Duurt wel dan 2 weken. En dan moet ik die ik nu heb neergelegd wel weer meenemen om te wisselen’ ‘??? Uiteraard, wij willen alleen de goede pannen. Geen probleem hoor die 2 weken, dan verwacht ik als je die pannen komt brengen dat ik dan wel bericht van de verzekeraar heb over de betaling van de factuur.’