Is een lekker rustig plekkie, een mooi uitzicht en een punnikwerkje… (jaja, ik weet het, het is haken, maar iedereen volgt manlief en noemt het punniken, ik inmiddels ook…. haha!). En nee, nog steeds geen foto’s van voltooide projectjes…. volgen binnenkort…..

En geef genoemde manlief ditzelfde maar dan zijn fiets om ff een paar rondjes rond het meer te maken, en hij is helemaal gelukkig…..

Waar waren we dan?? Waren we er weer op uit??? Ja, maar heeeeeel effies….en heeeeeel dichtbij….. en bijna een soort ‘vluchten’ uit huis….. Huh??? Nou… PP heeft zich, zoals al eerder aangegeven, een paar weken geleden al gestort op het schilderwerk. De luiken en kozijnen zijn inmiddels gedaan, maar ja, dan zie je toch steeds weer een ander stukkie dat nog gedaan moet worden. Awel, het allerlaatste stukkie huis dat nog noooooooit was geschilderd!!! Echt…. Wel al qua hout een paar keer gerepareerd, want zowel de hond van de vorige eigenaren als onze VIP in het verleden en met name Bajou nog nu, beschadigden het hout behoorlijk. Dus niet alleen een schuur- en schilderklus, maar ook het nodige aanheel- en reparatiewerk. Maar… laat dat maar aan de vakman over…

Nieuw links vs oud rechts…. een heel verschilletje al hè?? En op deze foto nog niet eens echt af!!! Er komt ook nog een tegelvloertje in het 1e deel van de entree. Dan echt helemaal af…..

We ‘vluchtten’ dus heel even voor de lucht in huis, want hoe de moderne verffabrikanten het ook beloven dat de verf ‘reukloos’ is….. tja…. En bovendien kon de boel dan een dagje mooi drogen.

En…. wij er heel even tussenuit. Naar… jaja…. Lac de Montbel!!! Dichtbij dus, maar voor mij was dit vanaf de 1e dag dat we een camper hebben al een plek waar ik wel een keer zou willen overnachten. Maar wat niet mocht…. en ook echt op werd toegezien. Ja, o.k. als je dan heel laat in de avond zou aankomen en heel vroeg ‘s morgens weg zou gaan had het gekund, maar da’s nou net niet ons idee van een lekker dagje uit.

Na het hoogseizoen zag ik ineens dat op een camperapp aangegeven stond dat je op het parkeerterrein naast het restaurant bij het meer zou mogen overnachten, en dus…… en route!!

Geweldig gewoon, echt super en nog zelfs boven verwachting rustig!!!! We kwamen einde van de dag aan, heerlijk met een glaasje wijn en een knabbeltje op een bankje van de zonsondergang genoten…… Wow!!!

De volgende dag voor mij, na een klein verkenningsrondje door Montbel zelf waar niet veel te zien was, een heerlijk dagje op het eerder getoonde stoeltje. Not bad!! En PP lekker fietsen via de dammetjes om het meer heen. Zo leuk dat ie het rondje van 16 km gewoon ff 2x deed….. En ook heerlijk weer om te doen.

Ook voor heel effies het water in te gaan overigens….. de mannen dan hè? Ik vind het water echt ietsjes te koud, maar ja… je hebt bikkels die toch gaan..

Die dag ook weer genoten van zo’n mooie zonsondergang, en de volgende dag bijtijds weer vertrokken. Want èn nog herfstvakantie èn een zondag zou wel eens heftige drukte kunnen betekenen. En tja, dan toch liever weer lekker in de rust in de tuin hier thuis. Waar Maître PP direct de kooltjes weer uit de kast trok voor een bescheiden bbq-tje. Mèt uitzicht…. meer heeft een mens dan toch ook weer niet nodig…

Wat dan altijd bij zo’n uitje weer bij ons de nodige vraagtekens oproept over de ‘niet-commercialiteit’ van de Fransen (in deze regio)…… want het was dus herfstvakantie, en hoe makkelijk is het dan om nog wat centjes te verdienen door het restaurantje open te doen, al is het maar voor een paar uur op de dag. Maar nee hoor, gesloten tot april 2020. Jammer!!!

Maar wij moeten niet mopperen…. met dat niet kunnen uiteten voor ons was het eigenlijk afgelopen week dubbel en dwars al van tevoren goedgemaakt. Want we aten al heerlijk en gezellig bij de meiden in Latrappe……. voetjes onder de tafel en superverwend!! Zo lief dat ze altijd nèt die gerechten maken die we zelf eigenlijk nooit voor onszelf maken. Daar wordt echt over nagedacht…..

En nu heuglijk nieuws: het verfwerk van PP is nèt voltooid. Moet weer even voor een deel drogen, maar dat gaat goedkomen. Want het is zonnig en warm! Zelfs zo warm dat je op dit moment niet op het terras in de zon kunt zitten… Jaja, c’est l’Ariège!!!

Nog even een laatste foto van het zojuist voltooide schilderwerk….

Een t…. klus, maar wat ziet het er top uit!!!

Net als de prachtige uitzichten overigens, ook prachtig!! Gisterenavond was zowaar een gouden avond…. er zat een hele gouden gloed in het licht. Apart!!