Waren we weg dan?? Ja! Heel effies maar hoor, 3 dagen. Maar heerlijk genoten, en waar wij zaten helemaal geen last gehad van Gloria. Ze schijnt nogal huis te hebben gehouden, eerst in Spanje en daarna aan de kust in de buurt van Perpignan. En nu staan de Aude en de Pyrenees Oriëntales onder alerte rouge. Voor sneeuw en lawines op hoger gelegen delen en overstromingen voor het lager gelegen land. En voor de zoveelste maal zagen we de arme stad Trèbes weer eens in de berichten verschijnen. Daar wil je toch echt niet wonen….

Afbeeldingsresultaat voor verschrikt humor

Maar goed. De afgelopen weken hadden we al uitgekeken naar nog even een paar daagjes weg, alvorens ik binnenkort weer eens afreis naar het kikkerlandje.

Afbeeldingsresultaat voor kikkerlandje

Maar o.a. een afspraak voor de Controle Technique (APK) van onze Sunny (zonder enige opmerking gewoon goedgekeurd) en een vervelender afspraak van PP met onze geachte dentist (helaas: kies moest getrokken) stelden onze plannen ietwat uit. En natuurlijk ook het weer. Want het was niet echt geweldig te noemen.

Toen we zagen dat het een aantal dagen droog zou gaan worden, plande we het al lang in het vat zittende rondje ‘Plus Beaux Villages’ in de Gers in. Niet al te ver van huis, en een gebied dat we toch nog eens wilden zien.

(U bent gewaarschuwd: hier volgt een reisverslag met heul veul foto’s,,,, 😎)

We vertrokken met stralend blauwe lucht, en de 1e PBV was Lavardens. Leuk! Een prachtig kasteel, maar uiteraard in deze tijd van het jaar dicht. Zoals alles. Maar niet erg.

Op zich was er ook een prima gelegenheid om te overnachten, een mooi plat grasveldje. Alleen waren we er al redelijk vroeg (we waren tenslotte niet ver van huis) en buiten zitten zat er niet in. Een tè koud guur windje. Nou ja, dan door.

Om vervolgens aan te komen in Condom. Ja echt, zo heet dat stadje. Stond al op mijn lijstje sinds we 2 jaar geleden gasten in een gite hadden (met 2 pubers die natuurlijk helemaal in een deuk lagen om die naam…) die zeiden dat het zeker de moeite waard was om te bezoeken. En dat was ook zo. Overnachten ook prima, zelfs een aparte gratis camperplek met alle voorzieningen. Vlakbij een sluisje en een waterval. Wat wil je nog meer? (Nou, een iets minder koud windje graag! Maar ja, het was droog!)

Rondje Condom de volgende dag was ook leuk!

Wat opviel was dat in de kerken die we bezochten overal nog het stalletje en de versieringen van de Kerst hingen.

Hebben we iets gemist? Blijft dat hier hangen?? Tot wanneer? Even nagezocht: tot 2 februari dus, 40 dagen na Kerstmis, de presentatie van Christus in de tempel (Maria Lichtmis). En dus niet alleen in La Douce France. Zo, dat weten we dan ook weer… (ligt aan mijn niet-bijbelkennis dus!).

De volgende dag vervolgden we onze weg, naar een volgende PBV. Larressingle genaamd. Op maar enkele km’s van Condom af.

Leuk! Sfeervol, je kunt je er echt bij voorstellen dat het hier goed druk wordt in de zomer!!

Ook hier zou het prima overnachten zijn, maar ja, we wilden nog meer zien, en dus…. weer op weg.

De volgende stop was in Montréal. Ook al zo’n PBV… nou ja, voor ons niet. We waren er snel klaar mee. Waarschijnlijk in de zomer met alle mooie bloeiende bloemen aan de bogen etc. leuker, maar nu echt niet de moeite waard voor een uitgebreid bezoek.

Dan maar naar de laatste op het lijstje, Fourcès. Ook weer een PBV. Al deze genoemden liggen op slechts enkele km’s uit elkaar, dus dat was prima te doen.

Weer een leuk dorp, een oude bastide, met in een verdedigingskring gebouwde huisjes. Best sfeervol, maar helaas was DE grote trekker, het kasteel, in particuliere handen en gebruik als chambres d’hôtes. En dusdanig ingebouwd en met struiken en bomen omringd dat je daar niet veel van zag. Jammer!

Ook hier weer een prima plek om te staan, alleen …. in het gras. En da’s net niet wat we willen met deze nattigheid (en ook nachtvorst), ondanks de nieuwe voorbandjes…

Dus, na raadpleging van de kaart, als laatste doorgereden naar La Romieu. Waarvan we onderweg pas lazen dat dat ook een PBV is inmiddels. Stond niet op onze kaart uit 2017, dus redelijk recent. Maar ja, ik las dat het ook wel ‘het kattendorp’ werd genoemd, dus …. direct er naar toe!! 😁👍😻😻

En het bleek ook zo! 2 Levende exemplaren gespot, en de rest waren allemaal beeldjes etc. In de zomer zijn het er volgens mij nog veel meer! Zowel levende als diverse beeltenissen. Geweldig!

Oh ja, en ook nog 1 hond. Die moest van PP natuurlijk ook wel even op de foto… 🐶

Het dorp zelf was ook geweldig!! Evenals de plek waar we hebben overnacht. Op steenworp afstand van de gotische collegiale kerk St. Pierre, en met volledig zicht hierop. Top!!

Zelfs met een geweldige bakker, dus we ontbeten hier rustig, en vervolgden onze weg voor de laatste dag ‘uit’.

Omdat toch niet al die dorpjes ons bevielen hadden we in de grote wegenbijbel al gezien dat er op de weg terug een stadje lag dat volgens de gegevens daarin (en op internet) best de moeite waard moest zijn, Lectoure.

Daar aangekomen bleek dat ook echt zo te zijn! Even rustig rondgewandeld daar. De resten van de oude stadsmuren bleken de moeite waard om te bekijken.

Evenals de kerk, met … jawel, weer een Kerststal.

Ook hier was weer een goede gelegenheid om te staan met de camper, maar ja, weer in het gras hè?? Dus dat ook maar weer niet gedaan, en besloten een stukkie dichter naar huis te rijden voor de overnachting.

Aangekomen in Gimont. Een prima plek aan het water. Wel direct aan de weg, dus rumoerig, maar we troostten onszelf dat het vast een leuk plaatsje zou zijn. Mmmm… wat dus errug tegenviel. Zo ongeveer als dit prachtige (ahum!) hotel er uit zag, zag veel er uit. Niet gezellig dus.

Wel een kerkje, maar dat was ook alles.

Maar goed, er zou de volgende dag ook een marktje zijn, en dus gebleven voor de nacht.

Uiteindelijk dat marktje niet bezocht, want al in de nacht begon het te gieten, en ook de volgende dag kwam het met bakken uit de lucht!! Arme Bajou….

En dus bijtijds de huisreis aangevangen, en daar heerlijk onder het genot van een potje thee de nodige detectives zitten kijken (ik dan hè?).

En… het grootste laatste project afgemaakt… een Koninklijke Hoogheid dit keer! Zijn nieuwe huis is alvast besproken 😉