Vraagt om…. snert dus!!! Oftewel erwtensoep…. Velen zeggen dat snert hetzelfde is, maar dan eigenlijk erwtensoep die zo dik is dat de lepel er in blijft staan. Nou, die heb ik dus gemaakt! Heeeeerlijk, zo ruikt het al een dag (of wat) naar die heerlijke NL luchten! Op zich kun je hier in FR ook prima aan de ingredienten komen, alleen die èchte NL rookworst blijft toch een dingetje.

Die nam ik dus uit NL mee laatst. Roggebrood is hier ook best te vervangen overigens, en een soort ham moet doorgaan voor de katenspek. Die ze overigens normaliter wel hebben bij de Lidl, maar helaas nu net weer niet. Ook niet erg. Het smaakte voortreffelijk!!!

In de koffer terug uit NL ging overigens dit keer ook een zak met verse andijvie. Want die hebben we hier echt nog nooit kunnen bemachtigen. En daar maakte mijn huiskok Piet een heerlijke franse andijviestamp van. Mèt eendreepjes erdoor (i.p.v. spekreepjes) en met een echte franse steak. Not bad.

Maar zoals al gezegd: snertweer dus! Niet veel anders dan in veel landen om ons heen. Dus onszelf binnen maar vermaken. Beetje schetsen (PP) en punniken (moi, dat mag duidelijk zijn). En ja, ik ben weer in La Douce France en dus wordt het haken weer punniken genoemd. Niet door de fransen hoor, maar manlief blijft volhouden. En ach… als je je maar vermaakt, niet?

Afgelopen week ook weer eens uitgebreid de boodschappen gedaan, om daar in de winkels tot de conclusie te komen dat de schappen wel erg leeg zijn. Zou ook hier al gehamsterd worden dan??

Nou nee! Er werd naast dat er veel geïnventariseerd werd ook (nog) niet echt bijgevuld. Er zou veel voorraad pas later in de week arriveren hoorde ik een medewerker zeggen toen er een vraag over werd gesteld.

Ik kwam er ook al snel achter dat er – geloof het of niet – eergisteren en gisteren een aktie zou zijn in Pamiers bij de Leclerc. Als je daar nl. met een chèque zou betalen op 1 van deze dagen (en ja, hier kun je nog steeds met een chèque betalen, wat altijd zorgt voor extra wachttijden en nog meer van dat gedoe, zucht!!) dan wordt het bedrag ‘pas’ op 2 april afgeschreven…. En blijkbaar is dat toch wel erg aantrekkelijk voor mensen, zo net na de voorjaarsvakantie.

In ieder geval was het voor mij begin van de week lekker rustig in de winkel, en kon ik prima uit de voeten met wat ze er nog wel hadden in de schappen. Ben uiteraard niet meer terug gegaan om te kijken of het echt zo druk werd met die ‘chèque-aktie’ aan het einde van de week….Ik hoop voor de winkels dat ze goede zaken hebben gedaan!

En verder hoop ik dat die andere gekte weer snel over is… want tjonge, jonge, jonge….

Tijdens het snerte weer werd er, zoals gezegd, ook weer eens wat nieuws gecreëerd. PP maakte een supergave schets en beschrijving van een door hem ontworpen camper. Dit n.a.v. een wedstrijd die was uitgeschreven hierover. Inmiddels is zijn bijdrage ingediend, en is het afwachten of ie wat hoort. Wordt vervolgd! (Uiteraard laten we nog even het ingediende ontwerp zien als de termijn is gesloten).

En ik maakte, eindelijk!, een knuffelpopje. Ik ben niet zo van het volgen van rages, maar deze volgde ik al wel vanaf het begin op de social media (al weer jaren geleden begonnen) om de creativiteit van iedereen te bewonderen.

Basis is namelijk een redelijk standaard, niet opgevuld, lijfje bestaande uit slechts 2 gehaakte 6-hoekige lapjes die goed gevouwen een T vormen. Waar je dan naar eigen idee een hoofd en voetjes etc. aan kunt maken. Inmiddels ook mijn meest populaire foto op de social media ooit!!! Ver over de 400 likes… nice… proud !!

En inmiddels tikken we na de geschrikkelde dag van gisteren al weer de 1e dag van een nieuwe maand aan. Maart al weer….

Hopelijk met wat stabieler mooier weer…. maar ja, als ik hier weer naar buiten kijk…

Afbeeldingsresultaat voor hopen op mooi weer humor